Světový den knihy a autorských práv

22.04.2015 14:03

UNESCO vyhlásilo 23. duben Světovým dnem knihy a autorských práv a snaží se různými aktivitami podporovat čtení v souvislosti s ochranou duševního vlastnictví autorů. Toto datum je pro světovou literaturu symbolické, v tento den ve stejném roce  1616 zemřeli Miguel de Cervantes Saavedra, William Shakespeare a Inca Garcilaso de la Vega. Úspěch Světového dne knihy a autorských práv závisí především na podpoře všech zúčastněných stran – autorů, vydavatelů, učitelů, knihovníků, veřejných a soukromých institucích, humanitárních nevládních organizacích a hromadných sdělovacích prostředcích. V každé zemi spolupracují knihovny, školy, kluby mládeže, zájmová centra a další sdružení, která podporují rozvoj čtenářské gramotnosti.

Na světový den knihy nabídnou
knihkupci patnáctiprocentní slevu

Veškerou svou nabídku s patnáctiprocentní slevou nabídne velká část knihkupců z celé republiky v rámci akce Knihy mají zelenou. Tu vyhlásil Svaz českých knihkupců a nakladatelů na čtvrtek 23. dubna, který je Světovým dnem knihy a autorských práv. Kromě slevy nabídne akce také desítky autorských čtení a besed.

Zdroj: https://www.lidovky.cz/na-svetovy-den-knihy-nabidnou-knihkupci-patnactiprocentni-slevu-pyl-/kultura.aspx?c=A150420_103135_ln_kultura_hep


počítadlo.abz.cz